Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl knoldselleri, og skær den i tern på ca. 2x2 cm. Hak løg fint, og skær æblet i mindre stykker.
Halvér tomaterne, og snit chilipeberen.
Hak persillen groft.
Kom 1/2 spsk. olie pr. person i en gryde. Varm den op, og svits løg og knoldselleri i ca. 5 minutter. Tilsæt karryen, og svits i et minut. Tilsæt æblestykker, tomater, chilipeber efter smag, fløde, 3/4 dl. vand pr. person og 1/4 tsk. salt pr. person. Skru ned til svag varme, og lad sovsen simre i 10-15 min. Tag gryden fra blusset, og blend sovsen med en stavblender eller i en blender, til den har en fin cremet konsistens. Sæt gryden tilbage på blusset.
Kom olie på en pande, og svits kyllingestrimlerne i 2 min. Hæld dem derefter op i sovsen, og lad sovsen simre i 6-8 min.
Riv blomkål til blomkålsris på den grove side af et rivejern. Hvis du ønsker varme blomkålsris, så kog dem i kogende vand i 30 sekunder, og dræn dem derefter for vand.
Smag retten godt til med salt og peber.
Spis blomkålsris sammen med kylling i karry, og top med persille og evt. chili.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()