0
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knoldselleri, Fløde, Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

1 min.
Forbered grøntsager:

Skræl knoldselleri, og skær den i tern på ca. 2x2 cm. Hak løg fint, og skær æblet i mindre stykker.

Halvér tomaterne, og snit chilipeberen.

Hak persillen groft.

knoldselleriløgmadraskarryæblecherry- eller blommetomaterrød chilifløde 38% (piskefløde)
10 min.
Sovs:

Kom 1/2 spsk. olie pr. person i en gryde. Varm den op, og svits løg og knoldselleri i ca. 5 minutter. Tilsæt karryen, og svits i et minut. Tilsæt æblestykker, tomater, chilipeber efter smag, fløde, 3/4 dl. vand pr. person og 1/4 tsk. salt pr. person. Skru ned til svag varme, og lad sovsen simre i 10-15 min. Tag gryden fra blusset, og blend sovsen med en stavblender eller i en blender, til den har en fin cremet konsistens. Sæt gryden tilbage på blusset.

Kylling i strimler
20 min.
Kylling

Kom olie på en pande, og svits kyllingestrimlerne i 2 min. Hæld dem derefter op i sovsen, og lad sovsen simre i 6-8 min.

blomkål
25 min.
Blomkålsris

Riv blomkål til blomkålsris på den grove side af et rivejern. Hvis du ønsker varme blomkålsris, så kog dem i kogende vand i 30 sekunder, og dræn dem derefter for vand.

bredbladet persillerød chili
30 min.
Anretning

Smag retten godt til med salt og peber.

Spis blomkålsris sammen med kylling i karry, og top med persille og evt. chili. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?