0
Kylling og porre i karry med ris, peanuts og sprødt grønt

Kylling og porre i karry med ris, peanuts og sprødt grønt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

broccolicitronovn
1 min.
Lav ovnbagt grønt

Husk at tænde ovnen på 220 grader, 20 minutter inden du starter.

Skær broccoli i mindre buketter. Vend dem med lidt olivenolie, salt, peber, citronsaft og fintrevet -skal. Kom dem i et ovnfast fad.

Bag broccoli i ca. 15 min., til de har taget farve.

Anret broccoli på et fad.  

ris, basmatiGryde
5 min.
Kog ris

Kog risene efter anvisningen på posen. 

porrerHopballe Mølle kylling, bryst i ternklassisk karrysovsGryde
7 min.
Steg kylling og karry

Rens porren grundigt, og skær den i skiver på ca. 1 cm.

Sæt en gryde over ved middelhøj varme, og kom lidt olie i. Sauter porreskiverne i ca. 3 min, og tilsæt derefter kyllingeternene. Steg i yderligere 2 min. Kom karrysovsen i, og lad det hele simre i 5-7 min.

Tjek, at kødet er gennemstegt, og smag til med salt og peber.

  

babyspinatcitron
15 min.
Lav spinatsalat

Vend spinaten med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber. 

 

peanuts
20 min.
Servering

Server de kogte ris med kylling og karryretten, og top med peanuts.

Broccoli og spinatsalat serveres på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?