Lad os starte med
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil og hak løget fint.
Sæt en mellemstor gryde over på middelhøj varme, og tilsæt olie.
Svits halvdelen af løg sammen med krydderier, til det begynder at dufte. Tilsæt ærterne og 1/3 del af yoghurten under omrøring.
Hæld 2 dl. vand pr. 125 g. ris i gryden, og giv det opkog.
Kom risene i gryden, og læg låg på. Lad risene koge, til vandet er lige akkurat fordampet, og sluk. Pas godt på, at risene ikke brænder på i bunden.
Sæt en tykbundet gryde eller pande over på middelhøj varme, mens risene koger, og tilsæt olie.
Kom kyllingestrimlerne på sammen med et skud salt. Når kyllingestrimlerne har skiftet farve, tilsættes løg. Steg videre i 1-2 min.
Skru ned, og tilsæt den indiske karrysovs. Lad det småsimre, og smag til med salt og peber.
Hvis Sovsen er for tyk, tilsættes lidt ekstra vand.
Kom resten af yoghurten i en lille skål. Riv halvdelen af agurken, og klem væden ud af den revne agurk. Vend den revne agurk op i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Skær evt. resten af agurken i stave.
Vend rundt i risene med en gaffel, så ærter og krydderier fordeles.
Server risene med kylling i karry, og den friske raita til. Velbekomme.
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Kundekommentarer ()