0
Kylling i pestosovs
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerløghvidløgspinatbasilikum pestocreme fraiche 38%urtebouillon
1 min.
Kylling

Skræl og hak løg og hvidløg fint.

Varm en pande op med 1 tsk. olivenolie pr. person, og svits kyllingestykkerne ved høj varme i 3-4 min., til de er gyldne.

Skru ned til middelvarme, kom løg og hvidløg på panden, og svits i 2 min. Kom så spinat, pesto, creme fraiche og bouillon på panden, og rør godt rundt. Smag til med salt og peber. Lad retten simre i 7-8 min.

broccoli
20 min.
Tilbehør

Snit broccolien til små stykker i en foodprocessor. Broccolirisene kan overhældes med kogende vand og stå i et par minutter, inden de drænes og spises, eller de kan spises, som de er.

30 min.
Anretning

Fordel broccolirisene på tallerkener, og hæld kylling i pestosovs over.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
501 kcal
Fedt:
32,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
14,3 g
Kulhydrat:
7,2 g
heraf sukkerarter:
5,8 g
Kostfibre:
7,9 g
Protein:
41 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?