Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær kyllingen ud i strimler.
Skræl og hak løg og hvidløg fint.
Varm en pande op med 1 tsk. olivenolie pr. person, og svits kyllingestykkerne ved høj varme i 3-4 min., til de er gyldne.
Skru ned til middelvarme, kom løg og hvidløg på panden, og svits i 2 min. Kom så spinat, pesto, creme fraiche og bouillon på panden, og rør godt rundt. Smag til med salt og peber. Lad retten simre i 7-8 min.
Snit broccolien til små stykker i en foodprocessor. Broccolirisene kan overhældes med kogende vand og stå i et par minutter, inden de drænes og spises, eller de kan spises, som de er.
Fordel broccolirisene på tallerkener, og hæld kylling i pestosovs over.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften