Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 20 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), hæld al overskydende vand fra, og lad dem trække i 10 min.
Hak løg og hvidløg fint, og skær kyllingen ud i mundrette bidder.
Varm en pande op med olivenolie, og svits kyllingestykkerne ved høj varme i ca. 3-4 min., til de er gyldne.
Skru ned til middelvarme, kom løg og hvidløg på panden, og svits i 2 min.
Tilsæt så de resterende ingredienser undtagen broccoli på panden, og rør godt rundt. Lad retten simre i 7-8 min., og smag til med salt og peber.
Spæd evt. med lidt ekstra vand eller mælk, hvis nødvendigt.
Kør broccolibuketterne til ris i en foodprocessor, eller hak det helt fint.
Gem halvdelen af de kogte brune ris og broccolirisene i hver sin bøtte til i morgen.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften