0
Kylling med rabarber i rød karry, agurkesalat og ris

Kylling med rabarber i rød karry, agurkesalat og ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst med skindris, basmatisaltsort peber
0 min.
Kylling og ris

Varm en stor pande op ved middel til høj varme med lidt olivenolie. Kom lidt salt og peber på kyllingebrysterne. Skru ned på middelvarme, og steg kødet med skindsiden nedad i 3-5 min. 

Sæt en gryde over med ris. Kom vand i, så det dækker et fingerleds højde over risene. Tilsæt et skud salt. 

Kom låg på, og tænd på høj varme. Skru ned, når risene koger, og lad dem koge i 5-8 min., indtil vandet er fordampet.

rabarberrødløg
4 min.
Grøntsager

Rens og skær nu rabarberen i mundrette stykker.

Pil og skræl rødløg, og hak det i fine tern.

thailandsk rød karrysovsrabarberrødløg
7 min.
karrysovs

Vend kyllingebrysterne, og kom rabarberstykker og halvdelen af det hakkede rødløg ved. Sauter videre i 1-2 min.

Tilsæt den røde karrysovs. Kom evt. lidt vand i, så sovsen får konsistens som fløde.

Bring i kog og skru ned, så det hele står og småsimrer. Rør forsigtigt undervejs. Kom også gerne lidt sølvpapir eller et låg henover.

 

rødløgagurkLys eddikesukker
10 min.
agurksalat

Skyl og skær agurken i tynde flager evt. på et mandolinjern, eller skær det i små stykker.

Kom agurken i en skål med lidt salt, lige dele eddike og sukker og resten af det hakkede rødløg. Vend rundt, og smag til. 

thai basilikum / holy basilpeanuts
13 min.
basilikum og peanuts

Rens og skær basilikum groft. Hak peanuts groft.

20 min.
Tilsmagning og servering

Smag den røde karry til med salt, peber og evt. lidt sukker. Tjek at kyllingebrysterne er færdige ved at skære et op i den tykke ende.

Anret med ris i bunden, og top med rabarberkarrysovsen og et helt stykke kyllingebryst. Drys peanuts og basilikumblade over, og server med agurkesalat til. 

 

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?