0
Kyllingeschnitzel med kartoffelmos og coleslaw
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Hvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Kartofler i tern (forkogt)
0 min.
Kartofler

Sæt kartoflerne over i en gryde med vand uden salt, og giv dem et opkog.

kyllingebryst uden skindraspkærnemælk
1 min.
Panering

Skær et snit på tværs næsten hele vejen igennem kyllingebrystet, således at det kan ”foldes” op som en bog. Kom evt. brystet i en frostpose, og bank det let ud med en kødhammer eller en lille kasserolle.

Krydr kødet med salt og peber på begge sider.

Vend det først i mel, og derefter i lidt af kærnemælken. Gem lidt kærnemælk til senere.  

Ved til sidst kyllingebrystet i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet.

snittet kål & gulerodcitronbredbladet persille
6 min.
Coleslaw

Riv citronskræl ned i en lille skål, og gem det til senere.

Skyl persillen, og hak den groft. Hak hasselnødderne groft.

Pres saften af citronen ned i en salatskål, og bland saften med 1/2 dl. god olivenolie, lidt salt, peber og evt. lidt sukker. Dressingen må godt være lækkert syrlig i smagen.

Vend coleslawmikset i sammen med den hakkede persille, og pynt med ristede hasselnødder på toppen.

 

Kartofler i tern (forkogt)kærnemælkcitron
10 min.
Stegning og mos

Steg kyllingebryst på en medium varm pande i halvt olie og halvt smør til det er gyldent og sprødt. Det tager ca. 2-3 min. på hver side. Brug evt. 2 pander.

Mens kødet steger, hældes vandet fra kartoflerne. Mos dem groft med ca. 1-2 spsk. kærnemælk pr. kuvert, en klat smør pr. kuvert, lidt friskkværnet peber og salt. Smag til med salt og revet citronskræl.

Når kødet er færdigt, lægger du det kort over på et stykke fedtsugende papir.

20 min.
Anretning

Kom kartoffelmosen i bunden af en tallerken med en kyllingeschnitzel og den friske og syrlige salat til. 

Velbekomme!

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?