0
Kyllingeschnitzel med kartoffelmos og coleslaw

Kyllingeschnitzel med kartoffelmos og coleslaw

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Kartofler i tern (forkogt)
0 min.
Kartofler

Sæt kartoflerne over i en gryde med vand uden salt, og giv dem et opkog.

kyllingebryst uden skindraspkærnemælk
1 min.
Panering

Skær et snit på tværs næsten hele vejen igennem kyllingebrystet, således at det kan ”foldes” op som en bog. Kom evt. brystet i en frostpose, og bank det let ud med en kødhammer eller en lille kasserolle.

Krydr kødet med salt og peber på begge sider.

Vend det først i mel, og derefter i lidt af kærnemælken. Gem lidt kærnemælk til senere.  

Ved til sidst kyllingebrystet i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet.

snittet kål & gulerodcitronbredbladet persille
6 min.
Coleslaw

Riv citronskræl ned i en lille skål, og gem det til senere.

Skyl persillen, og hak den groft. Hak hasselnødderne groft.

Pres saften af citronen ned i en salatskål, og bland saften med 1/2 dl. god olivenolie, lidt salt, peber og evt. lidt sukker. Dressingen må godt være lækkert syrlig i smagen.

Vend coleslawmikset i sammen med den hakkede persille, og pynt med ristede hasselnødder på toppen.

 

Kartofler i tern (forkogt)kærnemælkcitron
10 min.
Stegning og mos

Steg kyllingebryst på en medium varm pande i halvt olie og halvt smør til det er gyldent og sprødt. Det tager ca. 2-3 min. på hver side. Brug evt. 2 pander.

Mens kødet steger, hældes vandet fra kartoflerne. Mos dem groft med ca. 1-2 spsk. kærnemælk pr. kuvert, en klat smør pr. kuvert, lidt friskkværnet peber og salt. Smag til med salt og revet citronskræl.

Når kødet er færdigt, lægger du det kort over på et stykke fedtsugende papir.

20 min.
Anretning

Kom kartoffelmosen i bunden af en tallerken med en kyllingeschnitzel og den friske og syrlige salat til. 

Velbekomme!

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.