0
Kyllingebryst i kikærtehummus med bløde løg og salat på grønne asparges

Kyllingebryst i kikærtehummus med bløde løg og salat på grønne asparges

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingebryst uden skind
1 min.
Kyllingen

Krydr kødet med salt, og læg det til side. 

søde kartofler
5 min.
Søde kartofler

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten.

løggrønne aspargesLys eddike
15 min.
Løgene og aspargeserne

Pil løget, skær det i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller i en kasserolle. Sæt panden over middelhøj varme, og steg løgene i 1 tsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydres med salt.

Skyl aspargeserne grundigt, og kasser den nederste trævlede del. Skær dem i mundrette stykker, vend dem i lidt lys eddike og olivenolie og krydr med salt og peber.

30 min.
Kyllingen

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kyllingen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side. Lad kødet hvile, skær det efterfølgende i tykke skiver, og krydr med salt og peber. 

mezze kryddericitronkikærter i vand
35 min.
Kikærtehummus

Dræn vandet fra kikærterne, men gem vandet. Tilsæt de bløde løg, mezzekrydderiet, lidt revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Blend det hele med en stavblender, og tilsæt kogevandet, indtil det har den foretrukne cremede konsistens. 

40 min.
Anretning

Servér hummusen med den stegte kylling, søde kartofler og aspargeserne.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?