Krydr kødet med salt, og læg det til side.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten.
Pil løget, skær det i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller i en kasserolle. Sæt panden over middelhøj varme, og steg løgene i 1 tsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydres med salt.
Skyl aspargeserne grundigt, og kasser den nederste trævlede del. Skær dem i mundrette stykker, vend dem i lidt lys eddike og olivenolie og krydr med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kyllingen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side. Lad kødet hvile, skær det efterfølgende i tykke skiver, og krydr med salt og peber.
Dræn vandet fra kikærterne, men gem vandet. Tilsæt de bløde løg, mezzekrydderiet, lidt revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Blend det hele med en stavblender, og tilsæt kogevandet, indtil det har den foretrukne cremede konsistens.
Servér hummusen med den stegte kylling, søde kartofler og aspargeserne.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()