Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr kødet godt med halvdelen af krydderiblandingen, salt og peber og gem til senere.
Hak blomkålen fint, indtil det får couscous størrelse. Hvis det skal gå stærkt, kan man med fordel bruge en minihakker eller en foodprocessor.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Krydr yoghurten med resten af krydderiblandingen, revet hvidløg og salt.
Steg kyllingen i 1 spsk. olie i ca. 2 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve og kun lige netop er gennemstegt.
Hak persillen og agurken fint.
Vend det godt sammen med blomkålen, revet citronskal og 1 spsk. olie pr. person.
Smages til med citronsaft, salt og peber.
Servér kyllingen med taboullehen, yoghurten og top med de ristede mandler.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()