0
Kyllingebryst i za’’atar rub med blomkålstaboulleh, saltet yoghurt og sprøde mandler

Kyllingebryst i za’’atar rub med blomkålstaboulleh, saltet yoghurt og sprøde mandler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Low Carb
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skindza'atar
1 min.
Krydr kødet

Krydr kødet godt med halvdelen af krydderiblandingen, salt og peber og gem til senere.

blomkål
3 min.
Hak blomkålen

Hak blomkålen fint, indtil det får couscous størrelse. Hvis det skal gå stærkt, kan man med fordel bruge en minihakker eller en foodprocessor.

mandler
10 min.
Rist mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

yoghurt naturel 0,5%hvidløg
15 min.
Krydr yoghurten

Krydr yoghurten med resten af krydderiblandingen, revet hvidløg og salt.

20 min.
Steg kyllingen

Steg kyllingen i 1 spsk. olie i ca. 2 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve og kun lige netop er gennemstegt.

agurkpersillecitron
25 min.
Hak persillen og agurken

Hak persillen og agurken fint. 

Vend det godt sammen med blomkålen, revet citronskal og 1 spsk. olie pr. person.

Smages til med citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med taboullehen, yoghurten og top med de ristede mandler.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?