Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr kødet godt med halvdelen af krydderiblandingen, salt og peber, og sæt det til side til senere.
Hak blomkålen til "ris" på størrelse med couscous. Hvis det skal gå stærkt, kan man med fordel bruge en minihakker eller en foodprocessor.
Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Krydr yoghurten med resten af krydderiblandingen, revet hvidløg og salt.
Steg kyllingen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve, og kun lige netop er gennemstegt.
Hak persille og agurk fint.
Vend begge dele godt sammen med blomkål, revet citronskal og 1 spsk. olie pr. person.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér kyllingen med taboulleh og yoghurt, og top med de ristede mandler.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()