0
Kyllingegryde med sprød gulerodsalat
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog perlespelt

Start med at sætte spelten over at koge i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Kog i 10-15 min., til spelten er mør, og dræn derefter overskydende vand væk.

 

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimler
3 min.
Steg kylling

Sæt en stor gryde over på høj varme. Tilsæt lidt olie, og steg kyllingestrimlerne i ca. 2 min., til de har taget lidt farve.

Krydr med lidt salt og friskkværnet peber under stegningen.

 

Indisk karrysovsflåede og hakkede tomater
8 min.
Lav karrysovsen

Tilsæt karrysovs og de flåede tomater til kyllingen. Kom evt. lidt ekstra vand ved, så det har konsistens som en tyk suppe. Bring retten i kog, og skru ned på laveste blus, så den simrer. 

 

 

cashewnødderolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peberLys eddikefarvede gulerødder
11 min.
Lav gulerodssalat

Skræl guleroden i tynde flager med en kartoffelskræller eller på et mandolinjern.

Bland 1 tsk. olivenolie og eddike pr. kuvert, og smag til med salt, peber og honning (eller sukker). Vend gulerødderne med dressingen, eller server den ved siden af, så man selv kan dosere.

Hak cashewnødderne, og bland dem med gulerødderne.

 

rød peberfrugt
17 min.
Skær peberfrugt

Skær peberfrugten i mundrette bidder, og kom dem i kyllingegryden. Lad retten småsimre i 1 min. indtil servering, og smag det hele til med salt, peber og sukker.

TIP: Gem evt. lidt peberfrugt som snackgrønt.

20 min.
Anretning

Server perlespelt sammen med kyllingegryden og den sprøde gulerodssalat.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?