Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kyllingestrimlerne i en skål, og vend dem med salt, peber og kebab-krydderiet. Vend rundt, og lad kødet marinere i 5 min.
Skræl gulerødderne i lange strimler, og skær løget i tynde både.
Vend det hele rundt i en skål, pres halvdelen af citronsaften over, og tilføj et godt skud salt. Knug det hele sammen, og lad det stå.
TIP: hold evt. gulerødder og løg adskilt, hvis de mindste ikke er så vilde med løg, og skær nogen af gulerødderne ud i stænger som gnave grønt.
Bland yoghurten med 1/4 tsk. honning pr. kuvert, og smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.
TIP: har du ikke honning, kan du bruge rørsukker.
Skær salaten i mindre stykker, og nektarin i tern. Kom begge dele på et fad.
Varm en pande op på fuld varme. Kom lidt olivenolie på, og steg kyllingestrimlerne i 2-3 minutter., til de lige netop er gennemstegte.
Imens lunes pitabrødene i ovnen.
Servér de lune pita brød med alt tilbehøret til.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
Kebab krydderi indeholder: paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel,
Kundekommentarer ()