Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.
Skær kartoflerne, porren og guleroden i mundrette stykker og spred ud på et stort ildfast fad. Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt, peber og revet hvidløg. Krydr kyllingen godt med salt og peber og læg dem henover grøntsagerne.
Skær tykke skiver af citron og anret henover retten.
Bag retten i ca. 30 min., indtil kyllingen har fået god med farve og benet sidder løst på kødet. Rør lidt rundt i retten undervejs.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.
Pil bladene fra stokken på salaten og overfør til skålen. Vend salaten lige før servering og smag til med salt og peber.
Servér kyllingeretten direkte fra ovnen og servér sammen med salaten.
Kommentarer og forslag til opskriften