0
Kyllingelår med fritter og dip
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

søde kartoflerbroccoli
1 min.
Fritter og broccoli

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Sæt en gryde med over at koge til broccoli.

Skræl de søde kartofler, skær dem ud i pommes frites, og kom dem i en skål. Hæld 1/4 spsk. olie pr. person over, og rod rundt i fritterne, så de alle får olie på sig. Drys med salt. 

Skær broccoli i mindre buketter, og kog dem i 1 minut. Hæld vandet fra.

Læg pommes frites på en bageplade med bagepapir, og tilbered dem i 13-20 min. De skal være sprøde og møre, så alt efter størrelse kan det være, de skal have lidt kortere eller længere tid. Tjek ved at sætte en gaffel i en kartoffel.  

 Når der er 5 min, tilbage, tilsætter du broccolibuketterne, og tilbereder dem med de sidste 5 min. 

kyllingelårsød paprikahvidløgspulver
20 min.
Kyllingelår

Bland paprika og hvidløgspulver, drys det ud over kyllingelårene, og gnub krydderierne godt ind. Drys med salt og peber. Fordel kyllingelårene på en bageplade med bagepapir. De må ikke røre hinanden. Spray dem med lidt olie og tilbered dem ca. 20 min. i ovnen. Hvis skindet ikke er brunt og sprødt endnu, kan du give dem et par minutter ekstra.  

 

Airfryer tip: 
Tænd airfryeren på 190 graderLæg pommes frites i airfryerkurven, og tilbered dem i 13-20 min. Hvis du bruger airfryeren, skal du lave fritterne over to gange (hvis du laver til 4 personer). Tag fritter og broccoli ud af airfryeren, så den er klar til dine kyllingelår.  
Kom kyllingelårene i airfryerkurven. De må ikke røre hinanden. Spray dem med lidt olie og tilbered dem i 14-16 min. i airfryer.

creme fraiche 18%løgpurløgdijon sennep
25 min.
Dip

Hak purløg fint, og riv løget.

Rør creme fraiche, løg, dijonsennep og purløg sammen med 1/2 tsk. flydende honning pr. person til en dip. 

30 min.
Anretning

Når kyllingelårene er færdige, varmer du kartofler og broccoli igen i airfryeren i 30 sek. ved 190 grader lige inden servering, medmindre du har brugt ovnen til kyllingelårene og fået det hele færdigt på samme tid. Drys kartofler og broccoli med lidt salt.  

Spis fritter og kyllingelår med dip. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?