0
Kyllingespyd med pita, tzatziki og spidskålssalat - tirsdag uge 5

Kyllingespyd med pita, tzatziki og spidskålssalat - tirsdag uge 5

Fremgangsmåde

kyllingebrystpaprika kyllingemixtzatzikiagurkÆrter - preppet søndaggrove fuldkorns pita / somun
Kyllingespyd med pita, tzatziki og spidskålssalat- Tirsdag

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Skær kyllingen ud i tern, kom stykkerne op i en skål, tilsæt paprika kyllingemix og olivenolie, og vend det sammen. Smag til med salt og peber.

Fordel de marinerede kyllingetern på træspyd (hvis du har), læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag i 15-20 min., til stykkerne er gyldne.

Riv agurken på den grove side af et rivejern, og pres væsken ud af den. Vend agurken i tzatzikien, og smag til med lidt ekstra salt. Gem halvdelen til onsdag.

Vend spidskål, radiser og ærter (altsammen preppet søndag) sammen med dressingen. Gem halvdelen af spidskålssalaten i en bøtte i køleskabet. Den skal du bruge i morgen onsdag.

Halvér pitabrødet, og lun det på brødrister eller i ovnen i et par minutter

Servér kyllingespyddene og tzatziki sammen med spidskålssalat og ½ pitabrød pr. pers. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Paprika kyllingemix indeholder: 50% sød paprika, 15% oregano, 15% tørret persille, 10% sort peber, 10% Piment d'Espelette

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.