0
Spicy kyllingetacos med squash og cheddar

Spicy kyllingetacos med squash og cheddar

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skindløgSkagenfood tomatsugoMexicansk krydderiblanding (stærk)
1 min.
Kyllingesovsen

Pil løg, og hak fint. Skær kyllingen i grove tern på et separat skærebræt. 

Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingestykkerne i 1/2 spsk. olie pr. person, så de får godt med farve. Skru ned for varmen, og tilsæt halvdelen af løget og krydderiblandingen. Steg i yderligere 3 min. under omrøring. Hæld tomatsovsen i, og lad retten simre i 10 min. Sovsen skal reducere helt ind, så den ikke flyder ud, når den serveres på tacoen. Smages til med salt og peber. 

squashfarmhouse cheddar
10 min.
Topping

Skyl squashen grundigt, og afdryp for vand. Skær den i fine tern, og vend dem med resten af løget, et par dråber olie og lidt salt. 

Riv osten på den grove side af et rivejern, og kom den i en skål.

stort spidskål
20 min.
Spidskålsblade:

Hiv blade af dit spidskålshoved, så du får 2 forholdsvis store blade pr. person.

creme fraiche 18%
25 min.
Anretning

Anret kyllingesovsen på spidskålsbladene med creme fraiche og squashsalat henover. 

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
591 kcal
Fedt:
30,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,4 g
Kulhydrat:
31,4 g
heraf sukkerarter:
17,8 g
Kostfibre:
11,5 g
Protein:
43 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?