0
Kyllingebryst i sydsatsrub med ristede kål og misovinaigrette

Kyllingebryst i sydsatsrub med ristede kål og misovinaigrette

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebrysttexan pork rub
1 min.
Krydr kyllingen

Forvarm ovnen til 200 grader.

Læg kyllingebrystet i et ildfast fad, og krydr det godt med krydderiblandingen og salt. Lad kødet stå og temperere.

blå kartofler
5 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning. 

mandler
15 min.
Rist mandlerne

Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

texan pork rub
20 min.
Bag kyllingen

Bag kyllingekødet i ovnen i 7-10 min., indtil det har fået lidt farve og er blevet gennemstegt.

brun misocitron
20 min.
Rør misovinaigretten

Bland misoen med citronsaften i en stor skål.

25 min.
Steg kålen

Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Riv hvidløget i kålen undervejs.

Vend kålen med vinaigretten.

35 min.
Anretning

Servér kyllingen med kål og kartofler, og drys mandler henover.

Bonusinfo

Texan rub indeholder: 10% Timian, 10% allehånde, 10% hvidløg, 10% sort peber, 10% kanel, 10% nelliker, 10% paprikaflager, 10% ingefær og 20% urteboullion

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?