0
Laab Moo med ris og stegt spidskål
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris

Hæld risene (gem 1/2 spsk. pr. person til senere) i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 10 min., og lad dem hvile i 5 min. efterfølgende. 

Hæld de resterende ris på en tør pande, og varm op ved middelvarme. Lad risene riste i 4 min. under jævnlig omrøring. Når de har fået en gylden overflade, overføres risene til en morter eller minihakker. Knus risene til fin krymmel, og gem det til senere.

spidskålmynterødløg
5 min.
Urter

Pil løget, halvér det, og skær det i fine strimler.

Skyl kålen grundigt, og riv bladene fra stokken.

Skyl mynten, afdryp den for vand, og pil bladene fra stilken.

spidskålHakket grisekød 9-15%vietnamesisk Pho kryddericitronnam pla (fiskesauce)ristede løg
15 min.
Kål og laab

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Overfør kålen til en skål, og krydr den med salt og peber lige før servering.

Kom kødet i en pande sammen med krydderiblandingen, og varm det langsomt op under omrøring, indtil det bliver hvidt. Sluk for blusset, og tilsæt rødløg, citronsaft, fiskesauce, mynte og halvdelen af de ristede løg og de ristede ris.

Vend godt rundt og smag til med evt. ekstra citronsaft og fiskesauce eller salt. Top med resten af de ristede løg og ris.

30 min.
Anretning

Servér laaben med kogte ris og stegt kål.

Bonusinfo

Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:

50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?