0
Laks i grillet kålsalat med feta, grillet citron og brød

Laks i grillet kålsalat med feta, grillet citron og brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skind
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på begge sider, og sæt den til side.

broccolispidskål
3 min.
Kålen

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skyl kål og broccoli grundigt, og afdryp dem for vand. Skær begge dele i mundrette stykker. Stokken på broccolien kan også bruges ved at skrælle den med en kniv.

Spred kål og broccoli ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1 spsk. olie pr. person. Krydr med salt, og bag dem i ca. 15 min., til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

ASC laks med skind
15 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden. Halvér citronen, og grill den på skæresiden, indtil den bliver mørk i overfladen.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornmandler
25 min.
Mandlerne og bollerne

Bag bollerne som angivet på pakken. 

Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen.

feta
30 min.
Anretning

Servér laksen med den bagte kål, Top med smuldret feta, mandler og saften fra den grillede citron. Nydes med det lune brød til.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?