0
Team DK Laks i miso-honning sauce

Team DK Laks i miso-honning sauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
ASC laks med skind
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

hvidløgingefærbrun misohonningLys eddikesaltsort peber
3 min.
Miso-honning sauce

Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv det ned i en skål. Tilsæt misoen, 1 spsk. vand, 1 tsk. honning og 1 spsk. lys eddike pr. person, rør godt rundt, og smag til med salt og peber.

grønne bønnerforårsløgkikærter
10 min.
Ris og grøntsager

Kog risene efter anvisning på posen. 

 

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Nip toppen af bønnerne, pil det yderste lag af forårsløgene, og skyl dem grundigt. Kog grøntsagerne hele i 5-7 min., og dræn dem efterfølgende for vand.

kikærtergrønne bønner
20 min.
Grøntsager og ris

Varm en pande op ved høj varme. Steg grøntsagerne i 0,5 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. under omrøring. Sluk for blusset, og tilsæt risene. Smages til med salt og peber.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, lægges fiskens skindside på panden i 0,5 spsk. olie pr. person, og steges i ca. 3 min. ved middelvarme, til kødet begynder at  se gennemstegt ud. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Spred miso-honningsaucen ud på bunden af en tallerken, anret rissalaten henover, og top med laksen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4006 kjl/957 kcal
Fedt:
29,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
128 g
heraf sukkerarter:
6,52 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
40,1 g