Hvis man bare føler sig en lille smule tiltrukket af italiens og det italienske køkken, så ved man at man ikke bør blande fisk og parmesan.
Sådan er det også i denne ret. Hvor parmesanen kommer på din spørde squash-salat!
Når det så er sagt, kan du også vælge at smide både squash og parmesan i pastaen og ALDRIG sige det til en italiener.
Sæt vand over til pasta. Salt det gavmildt - det skal være ligeså salt som Vesterhavet.
Kom pastaen i kogende vand og kog den al dente. Ca. 6-8 min. Afdryp den med gem en del kogevand.
Lav tynde, lange skiver af halvdelen af squash. Kom dem gerne i koldt vand indtil brug. Afdryp dem grundigt inden du giver dem dressing.
Skær resten af squashen i tern. Snit hvidløg fint. Sautér hvidløg og squash i olivenolie i en dyb pande. Det skal ikke tage farve, men falde let sammen. Ca. 1-2 min. Krydr med salt og peber.
Skær imens enderne af aspargesene og kassér dem. Snit asparges i grove stykker og kom den med på panden sammen med spinat.
Tilsæt pasta og 1-2 dl kogevand. Kom cremefraiche i og rør rundt. Krydr med salt, peber og fint revet citronskal.
Skær skindet af laksen og læg laksen øverst i panden. Læg låg på og damp laksen i 3-5 min. eller til den er akkurat færdig og pasta og sauce er lækkert og cremet.
Afdryp squash grundigt og vend den med olivenolie og citronsaft. Anret den på et fad og krydr den med salt og peber og top med revet parmesan.
Servér straks pasta, laks og squashsalat.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
- Stærk, dansk & velsmagende
Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.
Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)
"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret!
Kommentarer og forslag til opskriften