0

Laks med basilikumstopping og bagte grøntsager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Lad os starte med
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter.
  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.
  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

Bagte grøntsager

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skræl gulerødder, og skær dem i stave.

  • Soignér rosenkål, og halvér dem (har du fået rødbeder, skrælles de og skæres i stave som gulerødderne).

  • Vend grøntsagerne med olivenolie, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

  • Bag i 20 min., til de begynder at blive møre.

Laks med basilikumtopping

  • Kom laksen i et ildfast fad med skindsiden nedad.

  • Blend basilikum, ricotta, parmesan, pinjekerner, hvidløg, salt, peber og lidt olivenolie til en cremet, smørbar masse.

  • Smag til med salt og peber.

  • Fordel toppingen jævnt over laksen.

Bagning

  • Når grøntsagerne har bagt 20 min., sættes laksen i ovnen ved siden af eller under, og ovnen skrues op på 200 grader.

  • Bag laksen i 12–15 min., til den netop flager, og toppingen har sat sig, og er blevet let gylden

  • Grøntsagerne får samtidig deres sidste karamellisering.

Anretning
  • Fordel de bagte grøntsager på tallerkener.

  • Læg laksen ved siden af, og dryp evt. lidt af toppingen over grøntsagerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
667 kcal
Protein:
44 g