Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Pensl lidt olie i bunden af et ildfast fad. Kom laksen i fadet med skindsiden nedad, og drys med salt og peber.
Bag laksen i 10-12 minutter.
Fjern og kassér kernehuset på peberfrugten, og skær resten i lange strimler. Del agurken i 4 dele, og skær hver del i strimler.
Skær broccolien i mundrette buketter, og kog dem i letsaltet vand 3-4 minutter.
Riv citronskallen fint, og sæt den til side.
Pres citronen, og kom citronsaft efter smag, 1,5 spsk. vand pr. person og 1/4 spsk. hvidvinseddike pr. person op i en kasserolle, og giv det et opkog. Skru så ned til lav varme.
Del æggene i hvider og blommer. Kassér hviderne, eller gem dem til f.eks. omelet eller pandekagedej.
Under konstant piskning kommer du æggeblommerne i saucen lidt ad gangen. Hæld derefter 1 spsk. olie pr. person i lidt af gangen, stadig under konstant piskning.
Pisk i 5-10 min., indtil citronsaucen bliver tyk.
Smag til med salt, citronskal og peber.
Spis laksen sammen med broccoli, citronsauce og gnavegrønt.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()