0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Mælk, Soya, Nødder, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

rød chilitamari soya sauceolivenolie, ekstra jomfruflydende honningsort peberlaksefilet med skind
1 min.
Marinade:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Hak chilipeberen fint, og rør den sammen med soya, 1/4 spsk. olie pr. person, 1/4 spsk. honning pr. person og peber efter smag.

Læg laksebøfferne i et ildfast fad, og smør dem med marinaden på alle tre kødsider. Bag laksen i ovnen i 15 min. Prøv undervejs at skille kødet med 2 gafler, og når det kan skilles i flager, er fisken færdig. Pas på, den ikke får for meget og bliver tør. Alternativt kan laksen også grilles.

vandmelonrødløgrucolaspidskålcherry- eller blommetomaterKota-ost
5 min.
Salat:

Skær melonkødet fra skrællen, og skær kødet i mundrette tern. Snit spidskål fint, og skær cherrytomater i kvarte. Skær rødløget i helt tynde skiver, og smuldr osten. Tør den skyllede rucola-salat i en salatslynge. Bland det hele til salaten sammen i en skål med 1/2 spsk. balsamico. pr. person.

20 min.
Anretning:

Server en laksebøf sammen med melonsalat.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?