0
Laks med appelsin/æble-salat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

rød chilitamari soya sauceolivenolie, ekstra jomfruflydende honningsort peberlaks - skagen salmon, ASC
1 min.
Marinade

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Hak chilipeberen fint, og rør den sammen med soya, 1/4 spsk. olie pr. person, 1/4 spsk. honning pr. person og peber efter smag.

Læg laksebøfferne i et ildfast fad, og smør dem med marinaden på alle tre kødsider. Bag laksen i ovnen i 15 min. Prøv undervejs at skille kødet med 2 gafler, og når det kan skilles i flager, er fisken færdig. Pas på, den ikke får for meget og bliver tør. Alternativt kan laksen også grilles.

rødløgrucolaspidskålcherry- eller blommetomaterKota-ostæblerappelsin
5 min.
Salat

Snit spidskål fint, og skær cherrytomater i kvarte. Skær rødløget i helt tynde skiver, og smuldr osten. Tør den skyllede rucola-salat i en salatslynge. Pil appelsin, og fjern al den hvide hinde. Skær appelsin og æble i mundrette stykker. Bland det hele til salaten sammen i en skål med 1/2 spsk. balsamico. pr. person.

20 min.
Anretning

Server en laksebøf sammen med æble/appelsin-salat.

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
495 kcal
Fedt:
29,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,5 g
Kulhydrat:
19 g
heraf sukkerarter:
15,1 g
Kostfibre:
3,4 g
Protein:
37,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?