0
Laks med stegte courgetter, cremet yoghurt & mujaddaralinser

Laks med stegte courgetter, cremet yoghurt & mujaddaralinser

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Grønne linser

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

løgmujaddara krydderi
5 min.
Løg

Pil løget, skær det i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller i en kasserolle. Sæt den over ved middelhøj varme, og steg løgene i 1/2 spsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydres med salt, peber, lidt eddike og mujadarrakrydderiet (gem lidt til yoghurten).

Vend løgene rundt med linserne, når disse er kogt færdige. Smag igen til med salt og peber.

grøn courgettehvidløg
15 min.
Courgette

Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Skær courgette i korte stænger.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm steges courgetterne, indtil de får godt med farve. Tilsæt hvidløget undervejs i stegningen. Courgetten må stadig gerne være lidt rå i midten, så den har lidt bid. Krydres med salt, og vendes med linserne. 

yoghurt naturel 0,5%æbleASC laks med skind
25 min.
Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og lad den hvile.

Skær æblet i tern, og bland dem sammen med yoghurten og resten af krydderiblandingen lige før servering.

30 min.
Anretning

Servér som vist på billedet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2588 kjl/618 kcal
Fedt:
30 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
39 g
heraf sukkerarter:
15 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
43 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?