0
Laks med stegte squashstave i cremet yoghurt med mujaddaralinser

Laks med stegte squashstave i cremet yoghurt med mujaddaralinser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ASC laks med skind
1 min.
Fisk

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

grønne linser
3 min.
Grønne linser

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

løgmujaddara krydderisort pebereddikeolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Løg

Pil løget, skær det i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden over ved middelhøj varme, og steg løgene i 1/2 spsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydres med salt, peber, lidt eddike og mujadarrakrydderiet.

Vend løgene rundt med linserne, når disse er kogt færdige. Tilsæt rosinerne, og smag igen til med salt og peber.

squashgræsk yoghurt, 10%hvidløg
15 min.
Squash

Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Skyl squashen grundigt, og skær den i korte stænger.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm steges squashstængerne, indtil de får godt med farve. Tilsæt hvidløget undervejs i stegningen. Squashen må stadig gerne være lidt rå i midten, så den har lidt bid. Krydres med salt og vendes i yoghurten ved servering.

25 min.
Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og lad den hvile.

30 min.
Anretning

Servér laksen sammen med mujaddaralinserne og de cremede squashstave. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Næringsindhold pr. person:

Energi:
579 kcal
Fedt:
29,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,3 g
Kulhydrat:
37 g
heraf sukkerarter:
14,9 g
Kostfibre:
11,2 g
Protein:
35,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?