Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl den søde kartoffel, og skær den ud i tern på ca. 2 x 2 cm. Fordel ternene på en bageplade med bagepapir, og vend kartoffelternene med 1/2 spsk. olie pr. person og 1/4 tsk. salt pr. person. Bag de søde kartofler i ovnen i ca. 30 min., til de er mørke i kanterne.
Riv ingefær fint.
Rør teriyaki-sauce, ingefær, soya, 1/2 tsk. sirup pr. person og peber efter smag sammen til en marinade. Hæld marinaden i en frysepose, kom laksestykkerne i posen, og lad dem trække i marinaden i 5-10 min.
Når der er 15 min. tilbage af kartoflernes bagetid, lægges laksen i et ildfast fad og bager med i ovnen i 15 min.
Rør en dressing af yoghurt, mayonnaise, chilipulver, en knsp. salt pr. person og peber efter smag sammen.
Kør blomkålen til små stykker i en foodprocessor, eller riv den på den grove side af et rivejern. Rør blomkålsstykkerne godt sammen med dressingen.
Skær agurk og avokado ud i mindre stykker.
Fordel de cremede blomkålsris i portionsskåle, og læg søde kartofler, agurk, avokado og laks ovenpå. Top med sesamfrø.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()