0
Laksebowl med teriyaki
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

sød kartoffelolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Sød kartoffel

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Skræl den søde kartoffel, og skær den ud i tern på ca. 2 x 2 cm. Fordel ternene på en bageplade med bagepapir, og vend kartoffelternene med 1/2 spsk. olie pr. person og 1/4 tsk. salt pr. person. Bag de søde kartofler i ovnen i ca. 30 min., til de er mørke i kanterne.

ASC laks med skindTeriyakisauceingefærtamari soya saucesort pebersirup, fx agave eller ahorn
5 min.
Teriyaki-marinade

Riv ingefær fint.

Rør teriyaki-sauce, ingefær, soya, 1/2 tsk. sirup pr. person og peber efter smag sammen til en marinade. Hæld marinaden i en frysepose, kom laksestykkerne i posen, og lad dem trække i marinaden i 5-10 min.

Når der er 15 min. tilbage af kartoflernes bagetid, lægges laksen i et ildfast fad og bager med i ovnen i 15 min.

yoghurt 3,5 %mayonnaisestødt chiliblomkålsort pebersaltagurkavokado
15 min.
Creamy blomkål

Rør en dressing af yoghurt, mayonnaise, chilipulver, en knsp. salt pr. person og peber efter smag sammen.

Kør blomkålen til små stykker i en foodprocessor, eller riv den på den grove side af et rivejern. Rør blomkålsstykkerne godt sammen med dressingen.

Skær agurk og avokado ud i mindre stykker.

sesamfrø
30 min.
Anretning

Fordel de cremede blomkålsris i portionsskåle, og læg søde kartofler, agurk, avokado og laks ovenpå. Top med sesamfrø.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
625 kcal
Fedt:
32,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,3 g
Kulhydrat:
39,9 g
heraf sukkerarter:
14,7 g
Kostfibre:
9,7 g
Protein:
38,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?