Fisk: Laksen skæres i mindre stykker og blendes i en foodprocessor sammen med lidt salt. Tilsæt derefter æggehvide og 1 dl fløde i nævnte rækkefølge - lidt ad gangen - så moussen ikke skiller og indtil moussen har en cremet konsistens. Krydr slethvarfileterne med salt og peber. Kom et lag laksemousse på hver filet og rul dem sammen. Læg rullerne i bunden af en gryde og tilsæt hvidvin og hønsefond. Bring gryden i kog, læg låg på og damp fisken i ca. 5 min. Tag fisken op af gryden og overdæk med stanniol for at holde fisken varm.
Sauce: Lagen fra fisken bringes i kog. Tilsæt 1 dl fløde og lad saucen koge ind til 2/3. Smag til med salt, peber og masser af purløg. Saucen kan evt. jævnes med lidt maizena.
Sauté: Skrub jordskokkerne godt og skær dem i tynde skiver/flager. Skær skalotteløget i skiver og sautér det hele i lidt olie på en pande i 3-4 min. Tilsæt ½ tsk. revet citronskal og ½ rød peber skåret i tern/skiver. Krydr med salt, peber og vend til sidst parmesanflager i retten.
Server retten sammen med råstegte kartofler og tomatsalat.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften