0
Lakselasagne
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

spinatløghvidløgMini mælkmascarponemuskatnød
1 min.
Spinatsovs

Hak løg og hvidløg fint, og dræn den skyllede spinat.

Kom en tsk. olie pr. person på en varm pande, og steg løg, hvidløg og spinat på panden i 5 min. Kom herefter mælk, mascarpone, revet muskatnød, salt og peber i spinatsovsen på panden, og lad den simre i 5 min. Smag til med salt og peber.

ASC laks med skindauberginefrisk mozzarella
10 min.
Saml lasagnen

Skær auberginen ud i tynde skiver.

Skær skindet af laksen, og smid skindet ud. Skær nu laksen ud i tern på ca. 3 x 3 cm.

Smør et fad med 1 tsk. olivenolie. Fordel halvdelen af aubergineskiverne i bunden, læg halvdelen af laksen på auberginen, og kom halvdelen af spinatsovsen ovenpå. Fordel de sidste aubergineskiver, de sidste laksetern og resten af spinatsovsen ovenpå. Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg dem på toppen.

Bag lasagnen i 15-20 min., eller til laksen er færdigtilberedt.

gulerødderrød peberfrugt
20 min.
Tilbehør

Skær gulerødder og peberfrugt ud i stænger til gnavegrønt. Gemmes til servering.

35 min.
Anretning

Spis en portion lasagne sammen med gnavegrønt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
527 kcal
Fedt:
33 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,1 g
Kulhydrat:
17,7 g
heraf sukkerarter:
13,5 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
36,2 g