0
Lange i sriracha med stegt æg, lime, og nudler

Lange i sriracha med stegt æg, lime, og nudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
squashgulerodhvidløg
1 min.
Grøntsager

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skræl gulerod, skyl squash og pil hvidløg. Flæk gulerod og squash, og skær begge dele samt hvidløg i tynde skiver.

Spred gulerod og squash ud på en bradepande dækket med bagepapir, vend det hele i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag grøntsagerne i ca. 10 min., indtil de har fået farve og er blevet møre.

langefilet uden skindSriracha sauce
10 min.
Fisk

Skær fisken i stykker på ca. 2x3 cm, vend dem i srirachasovsen i et ildfast fad, og krydr med salt.

Bag fisken i ovnen i 4-5 min. før servering. Når fisken begynder at flage, er den færdig.

nudlerhvidløgæg2sukker
15 min.
Nudler

Kog nudlerne som angivet på pakken, og skyl dem efterfølgende i vand.

Varm en pande op ved høj varme. Kom 1 spsk. olie pr. person i panden, knæk æggene heri, og steg dem som spejlæg i ca. 30 sek., indtil hviden sætter sig. Hak ægget i mindre stykker med en ske, og læg det ud til siden i panden.

Sluk for blusset, kom hvidløg på panden, og lad det stege i ca. 20 sek., indtil det bliver gyldent. Hæld fiskesauce, limesaft og 1/2 tsk. sukker pr. person i hvidløget, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst.

Kom nudlerne i panden, vend det hele godt rundt, og smag til med salt.

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i skåle, og anret de bagte grøntsager og fisken henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.