0
Lange med sennepstuvede sødekartofler og salat med rødkål og appelsin

Lange med sennepstuvede sødekartofler og salat med rødkål og appelsin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflersødmælkGrov Fiskesennep
1 min.
Kartofler og bechamel

Forvarm ovnen til 225 grader overvarme.

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og lad dem koge i ca. 5 min., indtil de mørner lidt. De skal ikke blive helt udkogt.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil den har den rette cremede konsistens.

Tilsæt fiskesennep, og smag til med salt og peber.

kapersappelsinrødkål
10 min.
Salat

Skyl rødkålen grundigt, snit den i tynde strimler, og overfør den til en stor skål.

Krydr kålen med salt, så den kan mørne lidt.

Skær skrællen fra appelsinen, og skær efterfølgende kødet i mundrette stykker.

Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. lys eddike pr. person og lidt salt i en skål. Dræn kapers, og vend dem i dressingen. 

Kom appelsiner og dressing i skålen med kål, og vend godt rundt.

lange
25 min.
Bagning

Kom kartoflerne i et ildfast fad, og hæld bechamelsaucen henover. 

Skær fisken i store stykker, krydr dem godt med salt, placér dem henover kartoflerne, og pres fisken lidt ned i saucen. 

Bag i ca. 10 min., indtil fisken begynder at flage.

35 min.
Anretning

Servér den bagte fisk med salaten.

Bonusinfo

Grov Fiskesennep indeholder:

65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?