Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær auberginen ud i super tynde skiver på ca. 2 mm, og drys dem med lidt fint salt. Lad dem salte i 10 min.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Hak løg og hvidløg fint, og riv muskatnøden fint.
Kom 1/2 spsk. olie pr. person på en varm pande, og steg løg, hvidløg og revet muskat på panden i 3 min. Kom den skyllede og drænede spinat på panden, og lad den stege med i 1-2 min. Tilsæt mælk og mascarpone til panden, og rør rundt i 1 min. Smag til med salt og peber.
Knug overskydende vand fra de letsaltede auberginer.
Skær fisken i tern på ca. 3 x 3 cm.
Smør et fad med olie. Fordel halvdelen af aubergineskiverne i bunden, læg halvdelen af fiskestykkerne på auberginen, og kom halvdelen af spinatsovsen ovenpå. Fordel de sidste aubergineskiver, de sidste fisketern og resten af spinatsovsen ovenpå. Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg dem på toppen.
Bag lasagnen i 20-25 min., til den har fået en gylden overflade.
Skræl gulerødderne.
Skær så gulerødder, agurk og peberfrugt i stænger til gnavegrønt.
1 portion lasagne serveres med gnavegrønt.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften