
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær auberginen ud i super tynde skiver på ca. 2 mm, og drys dem med lidt fint salt. Lad dem salte i 10 min.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Hak løg og hvidløg fint, og riv muskatnøden fint.
Kom 1/2 spsk. olie pr. person på en varm pande, og steg løg, hvidløg og revet muskat på panden i 3 min. Kom den skyllede og drænede spinat på panden, og lad den stege med i 1-2 min. Tilsæt mælk og mascarpone til panden, og rør rundt i 1 min. Smag til med salt og peber.
Knug overskydende vand fra de letsaltede auberginer.
Skær fisken i tern på ca. 3 x 3 cm.
Smør et fad med olie. Fordel halvdelen af aubergineskiverne i bunden, læg halvdelen af fiskestykkerne på auberginen, og kom halvdelen af spinatsovsen ovenpå. Fordel de sidste aubergineskiver, de sidste fisketern og resten af spinatsovsen ovenpå. Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg dem på toppen.
Bag lasagnen i 20-25 min., til den har fået en gylden overflade.
Skræl gulerødderne.
Skær så gulerødder, agurk og peberfrugt i stænger til gnavegrønt.
1 portion lasagne serveres med gnavegrønt.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften