0
Lasagne med kuller & spinat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Aubergine:

Skær auberginen ud i super tynde skiver på ca. 2 mm, og drys dem med lidt fint salt. Lad dem salte i 10 min.

spinatløghvidløgMini mælkmascarponemuskatnød
5 min.
Spinatsovs

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Hak løg og hvidløg fint, og riv muskatnøden fint.

Kom 1/2 spsk. olie pr. person på en varm pande, og steg løg, hvidløg og revet muskat på panden i 3 min. Kom den skyllede og drænede spinat på panden, og lad den stege med i 1-2 min. Tilsæt mælk og mascarpone til panden, og rør rundt i 1 min. Smag til med salt og peber.

auberginekullerfilet uden skindfrisk mozzarella
15 min.
Saml lasagnen

Knug overskydende vand fra de letsaltede auberginer.

Skær fisken i tern på ca. 3 x 3 cm.

Smør et fad med olie. Fordel halvdelen af aubergineskiverne i bunden, læg halvdelen af fiskestykkerne på auberginen, og kom halvdelen af spinatsovsen ovenpå. Fordel de sidste aubergineskiver, de sidste fisketern og resten af spinatsovsen ovenpå. Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg dem på toppen.

Bag lasagnen i 20-25 min., til den har fået en gylden overflade.

gulerødderagurkrød peberfrugt
25 min.
Gnavegrønt

Skræl gulerødderne.

Skær så gulerødder, agurk og peberfrugt i stænger til gnavegrønt.

 

40 min.
Anretning

1 portion lasagne serveres med gnavegrønt.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
394 kcal
Fedt:
18,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,8 g
Kulhydrat:
15,4 g
heraf sukkerarter:
12,4 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
37 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?