0
Lasagne med kuller & spinat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

1 min.
Aubergine

Skær auberginen ud i super tynde skiver på ca. 2 mm, og drys dem med lidt fint salt. Lad dem salte i 10 min.

spinatløghvidløgMini mælkmascarponemuskatnød
5 min.
Spinatsovs

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Hak løg og hvidløg fint, og riv muskatnøden fint.

Kom 1/2 spsk. olie pr. person på en varm pande, og steg løg, hvidløg og revet muskat på panden i 3 min. Kom den skyllede og drænede spinat på panden, og lad den stege med i 1-2 min. Tilsæt mælk og mascarpone til panden, og rør rundt i 1 min. Smag til med salt og peber.

auberginekullerfilet uden skindfrisk mozzarella
15 min.
Saml lasagnen

Knug overskydende vand fra de letsaltede auberginer.

Skær fisken i tern på ca. 3 x 3 cm.

Smør et fad med olie. Fordel halvdelen af aubergineskiverne i bunden, læg halvdelen af fiskestykkerne på auberginen, og kom halvdelen af spinatsovsen ovenpå. Fordel de sidste aubergineskiver, de sidste fisketern og resten af spinatsovsen ovenpå. Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg dem på toppen.

Bag lasagnen i 20-25 min., til den har fået en gylden overflade.

gulerødderagurkrød peberfrugt
25 min.
Gnavegrønt

Skræl gulerødderne.

Skær så gulerødder, agurk og peberfrugt i stænger til gnavegrønt.

 

40 min.
Anretning

1 portion lasagne serveres med gnavegrønt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
394 kcal
Fedt:
18,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,8 g
Kulhydrat:
15,4 g
heraf sukkerarter:
12,4 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
37 g