0
Linselasagne
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
1 timer, 5 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knoldselleri, Selleri, Mælk, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginer
1 min.
Aubergine

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær aubergine i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Pensl skiverne med lidt olie. Sæt bagepladen i ovnen i 10 min., så skiverne bliver en smule møre og kan bruges som "lasagneplader". Hold øje med, at de ikke bliver sorte.

knoldsellerigulerodchampignonsløghvidløgrøde linser
5 min.
Ordn grøntsager

Skræl knoldselleri og gulerødder, og rens champignons.

Riv knoldselleri og gulerødder på den grove side af rivejernet.

Skær champignons i terne, snit løg og hvidløg fint, og skyl linserne i koldt vand.

flåede og hakkede tomatertomatpurébalsamico
15 min.
Steg grøntsager

Kom 1 tsk olie pr. person på en pande med høje sider, og steg løg og hvidløg, til løgene er klare. Kom resten af grøntsagerne på panden sammen med linser og hakkede tomater.

Tilsæt krydderiet, tomatpure, urtebouillon, 1,25 dl. vand pr. person, 1/2 tsk. balsamico pr. person, og salt og peber efter smag.

Lad retten simre i ca. 20 min., til linserne er møre.

Skær mozzarellaosten i tynde skiver.

revet Gou danfrisk mozzarella
35 min.
Saml lasagnen

Saml retten i lag i et ildfast fad. Brug skiftevis linsesovs, aubergineskiver og revet ost. Top lasagnen med skiver af mozzarella, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 min.

65 min.
Anretning

Server stykker af lasagnen på tallerkener, eller sæt fadet på bordet.

Bonusinfo

Oregano 30%

Basilikum 30%

Timian 20%

chili 5%

kakao 10%

Bonusinfo

Oregano 30%

Basilikum 30%

chili 5%

Næringsindhold pr. person:

Energi:
601 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,9 g
Kulhydrat:
55,3 g
heraf sukkerarter:
17 g
Kostfibre:
13,3 g
Protein:
36,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?