Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær aubergine i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Pensl skiverne med lidt olie. Sæt bagepladen i ovnen i 10 min., så skiverne bliver en smule møre og kan bruges som "lasagneplader". Hold øje med, at de ikke bliver sorte.
Skræl knoldselleri og gulerødder, og rens champignons.
Riv knoldselleri og gulerødder på den grove side af rivejernet.
Skær champignons i terne, snit løg og hvidløg fint, og skyl linserne i koldt vand.
Kom 1 tsk olie pr. person på en pande med høje sider, og steg løg og hvidløg, til løgene er klare. Kom resten af grøntsagerne på panden sammen med linser og hakkede tomater.
Tilsæt krydderiet, tomatpure, urtebouillon, 1,25 dl. vand pr. person, 1/2 tsk. balsamico pr. person, og salt og peber efter smag.
Lad retten simre i ca. 20 min., til linserne er møre.
Skær mozzarellaosten i tynde skiver.
Saml retten i lag i et ildfast fad. Brug skiftevis linsesovs, aubergineskiver og revet ost. Top lasagnen med skiver af mozzarella, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 min.
Server stykker af lasagnen på tallerkener, eller sæt fadet på bordet.
Kundekommentarer ()