0
Linselasagne
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 timer, 5 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergine
1 min.
Aubergine

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær aubergine i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Pensl skiverne med lidt olie. Sæt bagepladen i ovnen i 10 min., så skiverne bliver en smule møre og kan bruges som "lasagneplader". Hold øje med, at de ikke bliver sorte.

knoldsellerigulerodchampignonsløghvidløgrøde linser
5 min.
Ordn grøntsager

Skræl knoldselleri og gulerødder, og rens champignons.

Riv knoldselleri og gulerødder på den grove side af rivejernet.

Skær champignons i terne, snit løg og hvidløg fint, og skyl linserne i koldt vand.

flåede og hakkede tomaterMK lasagnekrydderitomatpurébalsamico
15 min.
Steg grøntsager

Kom 1 tsk olie pr. person på en pande med høje sider, og steg løg og hvidløg, til løgene er klare. Kom resten af grøntsagerne på panden sammen med linser og hakkede tomater.

Tilsæt krydderiet, tomatpure, urtebouillon, 1,25 dl. vand pr. person, 1/2 tsk. balsamico pr. person, og salt og peber efter smag.

Lad retten simre i ca. 20 min., til linserne er møre.

Skær mozzarellaosten i tynde skiver.

revet Gou danfrisk mozzarella
35 min.
Saml lasagnen

Saml retten i lag i et ildfast fad. Brug skiftevis linsesovs, aubergineskiver og revet ost. Top lasagnen med skiver af mozzarella, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 min.

65 min.
Anretning

Server stykker af lasagnen på tallerkener, eller sæt fadet på bordet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
601 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,9 g
Kulhydrat:
55,3 g
heraf sukkerarter:
17 g
Kostfibre:
13,3 g
Protein:
36,9 g