0

Luksuskoteletter med grillede tomater og pommes frites

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ekstra udstyr:

Weber grøntsagsfad

Friteuse (kan undværes, men det er altså nemmere...)

Kartofler:

Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke stave. Læg dem i vand - de skal ligge ca. 1 time i vand, og vandet skal skiftes, til det forbliver klart. Derefter tørres de med lidt køkkenrulle.

Tomater:

Del tomaterne på tværs, læg dem i Weberfadet med "kødsiden" opad og giv dem et ordentligt lag af Webers BBQ krydderi. Læg nogle hakkede basilikumblade ovenpå og læg til sidst en tynd skive ost ovenpå.

Ved grillen:

Tænd grillen og anret den til den 3. metode (hvor der er briketter på halvdelen af bunden, så du har både en varm og en koldere zone).

Mens grillen varmer op, steger du dine kartoffelstave i olie til de er kogte (ca. 150 grader) - men kun lige er begyndt at tage farve. Derefter tager du dem op og lægger dem til side på lidt køkkenrulle til senere.

Koteletterne bliver bedst af at blive intervalgrillet i en varm zone: Grill 2 minutter - hvile 2 minutter væk fra grillen - grill den anden side 2 minutter - hvile 2 minutter - grill den første side igen, drejet 90 grader, i 2 minutter - hvile 2 minutter - grill den anden side drejet 90 grader. Færdig! - Hvis koteletterne er meget tykke - så giv dem 3 minutter de 2 første gange.

Når du griller koteletterne på side 2, sætter du Weberfadet med tomater på grillen. De skal stå i en mellemvarm zone. De står og passer sig selv og er færdige, når saften begynder at trække ud forneden og koge.

Til sidst giver du dine pommes frites et kort opkog i meget varm olie (ca. 190 grader), til de tager farve, lader dem dryppe af og salter lige inden servering.

Ved bordet:

Smelt lidt smør og brug det som sauce. En kold øl passer fint til.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.