0
Lun kartoffelsalat med ansjosdressing
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Ansjoser, Mælk, Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflerforårsløgbroccoliolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartoflerne, pil det yderste lag af forårsløget og skær broccolien i mindre stykker. Skyl det hele grundigt, og afdryp for vand.

Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver, og overfør dem til en bradepande, dækket med bagepapir, sammen de hele forårsløg og broccollien. Vend alle grøntsagerne i 2 spsk. olivenolie og salt, og bag dem i ca. 20 min., indtil alt har fået en flot mørk farve og stadig har lidt bid.

cashewnødder
10 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

ansjoserhvidløgbalsamicohonningcitronsort peber
15 min.
Ansjosdressingen

Ansjoserne tages op af olien og kan enten finthakkes, mortes eller blendes til en dressing. Tilsæt finthakket hvidløg, 1 spsk. olie, 1 spsk. balsamico, 1/2 tsk. lys honning pr. person, revet citronskal, citronsaft og smag til med lidt salt og peber.

blå vindruer, stenfrie
20 min.
Vindruerne

Skyl druerne grundigt, og flæk dem på midten.

25 min.
Salaten

Vend de bagte grøntsager godt rundt i dressingen, og smag til med salt og evt. ekstra eddike eller citronsaft.

krystal karl
30 min.
Anretning

Fordel salaten på tallerkener og anret vindruerne, nødderne og revet ost henover.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?