0
Lun rødbedesalat med torsk i bacon
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

rødbeder
1 min.
Rødbeder

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Skræl rødbederne, skær dem i mundrette stykker, og fordel dem på en bageplade. Vend rødbederne i 1/4 spsk. olivenolie pr. person, drys med salt og peber, og bag dem i 25-30 min. Vend rundt i rødbederne undervejs.

hasselnødder
5 min.
Hasselnødder

Kom hasselnødderne i et lille ildfast fad, og sæt også nødderne i ovnen i 6-8 min. Lad nødderne køle af, og hak dem groft. 

rødløgKota-ostspinatcitrondijon sennepolivenolie, ekstra jomfruæblecidereddikeflydende honning
10 min.
Forbered salat og dressing

Skær rødløg i tynde skiver, og smuldre osten. Fordel spinaten på et fad.

Rør følgende pr. person sammen til en dressing: 1 tsk. citronsaft, 1 tsk. olivenolie, 1/2 tsk. æblecidereddike, 1/2 tsk. flydende honning, 1/2 tsk. dijonsennep og salt og peber efter smag.

kullerfilet uden skindbacon i skiversmør
20 min.
Fisk

Skær fisken ud i et stykke pr. person.

Dup torskestykkerne tørre med køkkenrulle, og krydr dem med 1/2 tsk. finrevet citronskal pr. person salt og peber efter smag. Vikl 2 stykker bacon om hvert torskestykke. Smelt 1/2 tsk. smør pr. person på en varm pande, og steg torskestykkerne i 2-3 min. på hver side, eller indtil fisken er færdigtilberedt.  

35 min.
Anretning

Top spinaten med bagt rødbede og rødløg. Kom dressingen over salaten, og top med ost og ristede hasselnødder.  

Spis salaten sammen med torsken.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
451 kcal
Fedt:
22,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,7 g
Kulhydrat:
24,5 g
heraf sukkerarter:
22,9 g
Kostfibre:
6,4 g
Protein:
33,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?