Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Hak løg og hvidløg fint. Kom 1 tsk. olie pr. person i en varm gryde, og steg løg og hvidløg, indtil det har fået lidt farve. Kom det hakkede oksekød i gryden, og svits det, indtil det er brunet.
Skær broccoli i mindre stykker, kom dem i gryden sammen med lasagnekrydderiet, salt og peber, og rør det sammen et par minutter. Tilsæt tomatpuré og flåede tomater, og lad kødsaucen stå og simre i minimum 15 min.
Smag til med salt og peber.
Snit spidskålen fint, og smør et lille ildfast fad med olie.
Riv ca. 1/4 tsk. muskatnød pr. person.
Kom 1/3 af kødsovsen i bunden af fadet, hæld 1/3 af mornaysaucen over, og drys med 1/3 af den revne muskatnød. Fordel halvdelen af spidskålen ud over fadet, kom 1/3 kødsovs, 1/3 mornaysauce og 1/3 af den revne muskatnød ovenpå. Fordel resten af spidskålen ovenpå, og slut af med den sidste kødsovs, mornaysovs samt muskatnød. Det er vigtigt, at al spidskål er dækket af sovs. Bag lasagnen i 12-15 min.
Skær cherrytomater i halve, og skær agurken i stave.
Spis en portion lasagne med gnavegrønt til.
Kommentarer og forslag til opskriften