Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løg og hvidløg fint.
Kom 1/2 tsk. olie pr. person i en varm gryde, og steg løg og hvidløg, indtil det har fået lidt farve. Kom hakket oksekød i gryden, og svits det, indtil det er brunet.
Skær broccolien i mindre stykker. Kom stykkerne i gryden sammen med lasagnekrydderiet, rør godt rundt, og lad retten simre et par minutter.
Tilsæt tomatpuré og flåede tomater, smag til med salt og peber, og lad kødsaucen stå og simre i minimum 15 min.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Snit spidskålen fint, og smør et lille ildfast fad med olie. Varm mornaysaucen op i en lille gryde, så er den lettere at fordele. Kom 1/3 af kødsaucen i bunden af fadet, og hæld 1/3 af mornaysaucen over.
Fordel nu halvdelen af spidskålen ud over fadet, og kom igen 1/3 kødsovs og 1/3 mornaysauce over. Fordel resten af spidskålen ovenpå, og slut af med det sidste kødsovs og mornaysauce. Det er vigtigt, at alt spidskål er dækket af sovs.
Bag lasagnen i 12-15 min.
Skær æblet i tern, og riv gulerødderne groft. Bland æble og gulerod til en salat.
Lasagnen serveres med salat af æble og gulerod.
Kommentarer og forslag til opskriften