0

Laks med basilikumstopping og bagte grøntsager

Opskriften er udviklet af:

Fremgangsmåde

Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

gulerødderolivenolie, ekstra jomfrusalt
Bagte grøntsager

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Skræl gulerødder, og pil de yderste blade af rosenkålen. Skær gulerødder i stave, og halvér rosenkål. Vend med olie og salt, og fordel på en bageplade med bagepapir.

laksefilet med skindholy basilikum / basilikumfrisk ricottaparmigiano reggiano (Parmesan)pinjekernerhvidløgsaltsort peber
Laks og topping

Kom laksen i et ildfast fad. Blend de resterende ingredienser til laksen godt sammen, og fordel basilikumsmassen hen over laksen. 

Bag laksen og grøntsagerne i 30-35 minutter, og så er det spisetid. 

Anretning

Spis laksen med de bagte grøntsager til. Brug toppingen fra laksen som dip til grøntsagerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.