
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Skræl gulerødder, og pil de yderste blade af rosenkålen. Skær gulerødder i stave, og halvér rosenkål. Vend med olie og salt, og fordel på en bageplade med bagepapir.
Kom laksen i et ildfast fad. Blend de resterende ingredienser til laksen godt sammen, og fordel basilikumsmassen hen over laksen.
Bag laksen og grøntsagerne i 30-35 minutter, og så er det spisetid.
Spis laksen med de bagte grøntsager til. Brug toppingen fra laksen som dip til grøntsagerne.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften