Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., krydr dem godt med salt, og gem dem til senere.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Kog bønnerne i 5 min., og dræn dem efterfølgende for vand.
Skær forårsløg i stykker på ca. 2 cm., halvér tomaterne, og hak hvidløget i tynde skiver.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Kog nudlerne som angivet på pakken.
Varm en pande op ved høj varme, og vend fisken i hvedemel.
Når panden er rygende varm, steges fiskestykkerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 30 sek., indtil de får lidt farve. Tilsæt bønner, tomater, forårsløg og hvidløg, og lad det hele stege yderligere 30 sek.
Tilsæt fiskesauce, citronsaft og 1/2 tsk. sukker pr. person, lad det simre 20 sek., og servér straks.
Fordel nudlerne i skåle, hæld fiskeretten henover, og top med cashewnødder.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()