Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i tynde skiver, krydr dem godt med salt, og gem dem til senere.
Kom speltkernerne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil de er møre.
Skræl gulerødderne, og pil skalotteløgene og hvidløget. Hak gulerødderne i stave og skalotteløgene i tynde strimler.
Skræl ingefæren, og riv den og hvidløget på den fine side af et rivejern.
Skyl mynten, afdryp den for vand, og hak den groft.
Varm en pande op ved høj varme.
Når den er rygende varm, steges gulerod og skalotteløg i lidt olie.
Når det har fået godt med farve, skrues lidt ned for blusset. Tilsæt hvidløg, ingefær, mynte, fisk, soya, citronsaft og 1/2 tsk. honning (evt. sukker) pr. person. Lad retten simre i 1-2 min., indtil fisken bliver helt hvid.
Tag panden af varmen.
Servér fisken i ponzusaucen med speltkerner til.
Kundekommentarer ()