0
Lyssej i peberfrugtssovs med stegt polenta og krystal karl

Lyssej i peberfrugtssovs med stegt polenta og krystal karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

lyssejfilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

løgrød peberfrugtpurløg
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak løg og peberfrugt groft.

Hak purløg fint.

grøntsags bouillontomatpuré
10 min.
Lav sovsen

Varm en gryde op ved middel varme. Steg peberfrugt og løg i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring, indtil de bliver gyldne og møre.

Tilsæt tomatpureen, og rør yderligere 1 min.

Hæld bouillonen og vand i, indtil det dækker, og lad retten simre i ca. 10 min.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

polenta, tilberedtkrystal karlpurløg
20 min.
Steg polentaen

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Skær polentaen i ca. 2 cm. tykke skiver, og steg skiverne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på begge sider, indtil de får godt med farve.

Krydr stykkerne med revet ost og purløg.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min., indtil skindet har fået godt med farve. Fisken skal ikke være gennemstegt.

Kom fisken i tomatsovsen lige før servering, og lad den tilberede færdig deri.

30 min.
Anretning

Servér fisken med polentaen og sovsen.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?