0
Lyssej i fad med kartofler og hvidløgsvendte squash

Lyssej i fad med kartofler og hvidløgsvendte squash

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
lyssejfilet uden skindsalt
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 225 grader. Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

bagekartoflergulerodsødmælk
3 min.
Mosen

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl kartoflerne og gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Lad dem koge i ca. 15 min., indtil grøntsagerne er helt møre. Sigt vandet fra, tilsæt mælken lidt af gangen, og mos grøntsagerne med et piskeris til en grov mos. Smages til med salt og peber.

squashhvidløgtimian
10 min.
Squashen

Skyl squashen grundigt, og skær den i små tern. Skyl timian grundigt, og riv bladene fra stilken. Pil hvidløget, og hak det fint. Krydr squashternene med salt, og vend dem med hvidløg og timian.

hærvejsost
20 min.
Bagning

Spred kartoffelmosen ud i et ildfast fad, og anret fisk og squash henover. Riv osten ud over fadet, og bag det i ca. 10 min., indtil osten har fået farve, og fisken begynder at flage.

35 min.
Anretning

Servér fadet direkte fra ovnen.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?