Fisk: Tip: Krydr fileterne med salt og lidt peber og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.
Skær fisken i portionsstykker og pensl med æggehvide. Kartoflerne skæres i meget tynde skiver (kan evt. rives på et rivejern), vendes i æggehvide og lægges ovenpå portionsstykkerne - som "fiskeskæl". Krydr med salt og peber. Steges i olivenolie på en hed pande med kartoffelsiden nedad i ca. et halvt minut. Det kræver lidt fingernemhed at få placeret fileterne med kartoffelsiden nedad. Skru herefter ned for blusset og lad fileterne stege i yderligere 2 min. Tag panden af blusset, vend fileterne og lad dem stege færdig i ca. 2 min.
Spinat/tomatsauté: Skalotteløget hakkes meget fint. Kernerne fra tomaterne fjernes og tomatkødet skæres i strimler. Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg, tomat og spinat og sauter det hele i ca. 1 min. indtil spinaten falder sammen. Krydr med salt og peber.
Dressing: Paprika, tomatkoncentrat, soja, hvidløg, salt og peber røres sammen med cremefraichen til en dressing.
Server retten med små kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften