0
Mættende jordskokkesuppe med pesto, kikærter & blomkål

Mættende jordskokkesuppe med pesto, kikærter & blomkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

TIP

Genbruges opskriften, kan du med fordel erstatte jordskokker med pastinakker eller søde kartofler.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

mandlertimiankvist
1 min.
Topping

Kom mandlerne på en bageplade med bagepapir og sæt dem i den forvarmede ovn i 15 min. Lad dem herefter køle af.

Timian skylles og rives i mindre stykker.

jordskokkerblomkålløghvidløggrøntsags bouillonfløde 38% (piskefløde)kikærter i vand
5 min.
Suppen

Kikærterne drænes og skylles. Lad dem dryppe af til de skal bruges.

Skræl de værste pletter væk fra jordskokkerne, og skær dem i tykke skiver. 

Skær blomkålen i store tern, hak løget groft, og skær hvidløg i kvarte.

Hæld 1/2 spsk. olie pr. pers. i en varm gryde, og svits løg, hvidløg og jordskokker.

Kom blomkål, bouillon, salt og 2,5 dl. vand pr. pers. i gryden, og lad suppen simre i ca. 15 min., til blomkålen er blevet mør.

Hæld fløde og kikærter i suppen, og lad den simre videre i 5 min.

Blend suppen i en blender eller med en stavblender, til den har en helt ensartet, cremet konsistens. Juster evt. med lidt vand, hvis den er for tyk.

Smag suppen til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

mandler
20 min.
Mandlerne

De afkølede mandler hakkes groft og gemmes til anretning. 

 

25 min.
Anretning

Serveres i skåle med pesto, mandler og frisk timian på toppen.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
31,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,4 g
Kulhydrat:
50,3 g
heraf sukkerarter:
15,4 g
Kostfibre:
17,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?