Skræl majroerne og skær dem i små stykker. Hak hvidløg og dild fint. Kom det hele i en gryde sammen med fløde, lidt revet muskat, salt og peber - kog indtil roerne er helt møre. Blend massen helt glat, smag til og fordel puréen i 4 smurte kokotter. Drys med parmesan og grill puréen i ovnen til overfladen er gylden. Kan serveres til alle typer kød, men fungerer rigtig godt til ristet fisk og bagt lam.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften