Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Krydr kyllingestykkerne generøst med salt og peber samt 1/3 af krydderiblandingen, og vend dem i hvedemel, så de er jævnt dækkede.
Varm olivenolie i en stor dyb pande ved middel varme.
Læg forsigtigt kyllingebrysterne i panden, når olien er varm, og steg i 2-3 min. på hver side, til de er godt gyldne. Tag kyllingebrysterne op, og læg dem på en tallerken.
Skru ned for varmen på panden, tilsæt finthakket hvidløg, og rist igennem et par minutter.
Kom det sidste af krydderiblandingen på panden sammen med tomatpuré, og rør rundt i 3 min.
Hæld fløde, vand/hønsebouillon (1 dl pr. pers.) og revet parmesan i panden. Krydr godt med salt og peber, og rør det hele sammen, så saucen bliver ensartet.
Læg kyllingebrysterne tilbage i panden med saucen, læg låg på, og lad det hele simre ved svag varme i 3-4 min. Vend kyllingebrysterne, og lad det simre yderligere 3-4 min.
Smag saucen til med salt og peber.
Skyl salaten, slyng den tør i en salatslynge, og vend med lidt god olivenolie og eddike (f.eks balsamico).
Tag panden af varmen, og drys med basilikumblade. Pres evt. saften fra en halv citron over retten lige inden servering, hvis du har en citron liggende.
Servér salaten i små skåle på siden.
Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gul sennep og urteboullion.*
Alle ingredienser er økologiske.
Urtebouillonen er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften