0
Maze nudler og spejlæg med wokstegte bønnespirer og champignon

Maze nudler og spejlæg med wokstegte bønnespirer og champignon

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bønnespirermarkchampignonsforårsløg
1 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af forårsløget, og skyl det grundigt sammen med svampene og bønnespirerne. Hak alle grøntsagerne fint, og gem dem til senere. 

nudler
10 min.
Nudlerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge til nudlerne, og kog dem som angivet på pakken. Vend dem efterfølgende i et par dråber olie, så de ikke sætter sig fast.

skysovskimchi-base
10 min.
Sovsen

Kom skysovsen op i en kasserolle, og varm den op sammen med kimchikrydderiet. Lige før servering, smages sovsen til med salt, peber og citronsaft. 

æg2
15 min.
Spejlægget

Steg ægget på en varm pande i 1/2 spsk. olie pr. person, så hviden bliver sprød, og blommen stadig er "runny". Krydres med salt og peber. 

20 min.
Grøntsagerne

Varm en pande eller wok op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 4 min. under omrøring. Smages til med salt og peber.

25 min.
Anretning

Hæld sovsen i bunden af en skål, og fordel nudlerne heri. Anret ægget henover, og top med de stegte grøntsager. 

Bonusinfo

Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder. 

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?