0
Medister med stuvet spidskål, perlespelt og dildolie

Medister med stuvet spidskål, perlespelt og dildolie

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespeltsalt & pebergryde med låg
1 min.
Kog perlespelt

Kom perlespelt i en gryde, og tilsæt rigeligt med vand og et godt skud salt. Kog i 10-15 min., til perlespelten er mør.

medisterpølsesmørpande
3 min.
Steg medister

Tag en stor pande, og tænd på middelhøj varme. 

Kom en klat smør på, og lad, det smelte og bruse op. Skru ned på middel varme, og kom medisteren på. Steg i 5 min. på den ene side, og vend. Steg yderligere 10 min. på den anden side. 

perlespeltmelonfad
5 min.
Skær grønt og frugt

Halver og skær kålen ud i grove strimler.  

Skær melonen ud i portionsstykker, og anret dem på et fad. 

dildcitronsalt & peberolieBlender
10 min.
Blend dildolien

Kom dild med stilk og det hele i en blender. Tilsæt 1/4-1/2 dl. neutral olie pr. kuvert og en smule salt. Blend dild og olie i mindst et par minutter, til du får en helt lind og grøn olie.

Smag evt. til med lidt citronsaft. 

spidskålfløde 38% (piskefløde)citronsmørsalt & pebergryde med lågfad
15 min.
Stuv spidskålen

Sæt en anden gryde over på middelhøj varme. Tilsæt en god klat smør, og lad det bruse op. Tilsæt kål, og lad den stege i ca. 2 min., til den lige akkurat falder sammen.

Tag kålen op af gryden, og overfør den til et fad. Kom piskefløden i gryden, og lad den koge op. Tilsæt straks kålen, skru ned og vend rundt. Smag til med revet citronskal, salt og peber. 

20 min.
Servering

Server de drænede, kogte perlespelt med stuvet spidskål, stegt medister og hæld lidt dildolie over. Server melonen ved siden af. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?